خرمالو از جمله میوههایی است كه اگر چه در حالت نارس ، گس و سفت است ولی اگر آن را در دمای معمولی اتاق قرار دهید ، به مرور خواهد رسید و نرم و شیرین میشود
البته طعم و مزه آن به نوع خرمالو بستگی دارد ؛ به این معنا كه حتی بعضی از انواع رسیده نیز همچنان حالت گسی را دارند
خرمالو علاوه بر اینكه به صورت خام و تازه مصرف میشود ، در آجیل میوههای خشك نیز یافت میشود
در ضمن از پخته آن نیز به صورت مربا ، مارمالاد و همچنین در انواع شیرینیها و كیكها استفاده میكنندخواص غذایی :خرمالو سرشار از ویتامین A ، بتاكاروتن و همچنین مقدار قابل توجهی ویتامینهای B1، B2، B3 و ویتامین C است
این میوه همچنین مواد معدنی مختلف مورد نیاز بدن را مانند كلسیم ، گوگرد ، آهن ، فسفر ، منیزیم و پتاسیم دارد ؛ به همین جهت برای رشد و نمو كودكان بسیار مفید شناخته شده است
خواص درمانی :ـ خوردن خرمالوی رسیده برای افرادی كه از سینه درد در رنج هستند ، توصیه میشود
ـ میگویند اگر خرمالو را به صورت ناشتا میل كنید ، برای درمان اسهال خونی بسیار مفید خواهد بود
ـ خرمالو برای بیماران كبدی ، كلیوی و نقرسی نیز مفید است
ـ خرمالو حاوی مقدار زیادی پكتین است ؛ پكتین یكی از فیبرهای محلول در آب است كه باعث كاهش چربی خون میشود
یک عدد خرمالوی 25 گرمی چه دارد ؟چربی ....................... 0/10 گرم
ویتامین سی ................... 16/5 میلی گرم
انرژی ....................... 22 كیلوكالری
كربوهیدرات ..................... 0/2 گرم
پروتئین ..................... 8/38 گرم